lørdag 14. november 2009

Alternativ til fiskepinner

Før produserte de glutenfrie fiskepinner. Det har de dessverre sluttet med. Lille liker godt fisk og jeg har funnet et alternativ til fiskepinner som falt veldig i smak. Fisk med topping.

Topping:
4 ss loffsmuler (el. brødmuler/en lefse/hva_du_har)
1 håndfull bladpersille (el. tørket persille)
revet skall av en sitron
4 ss revet ost (eller melkefritt alternativ)
4 ss olivenolje
Blandes sammen i en hurtigmikser.
Stek fisk i panne til den er nesten ferdig. Filét av torsk eller steinbit passer fint. Legg filetene i en ildfast form. Hell toppingen over. Gratiner under grill i ovn i ca 5 minutter til toppingen er sprø og har fått litt farge.
Server gjerne med en soyasky av smør, glutenfri soyasaus, urter, frisk ingefær som freses sammen i en stekepanne.
Her servert med en mos av brokkoli.

IMG_7675

Sjokoladesufflé

En deilig sjokoladedessert uten mel. Fant oppskriften i et vedlegg til Bo Bedre nr. 11 2009.
Nok til 6

Sjokolade 200g mørk 70%  (eks. Lindt)
Vaniljestang 1/2
Smør 50g (melkefritt)
Egg 4 mellomstore
Melis 60g
Smør litt til formene
Sukker litt

Finhakk sjokoladen og smelt den over svak varme. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Tilsett frøene til den lune sjokoladen sammen med det oppskårne smøret. Pisk eggehvitene stive sammen med melis.
Vend litt av eggehvitene i den lune sjokoladeblandingen. Deretter vendes de 4 eggeplommene i, og uniddelbart etterpå vendes resten av de stivpiskede eggehvitene i massen. 6 små ildfaste porsjonsformer smøres grundig med smør - bruk fingrene. Dryss med sukker. Sørg for at alt overskytende sukker fjernes fra formene.
Fyll sjokolademassen i formene. Det er best å sette suffleene i fryseren i 12-18 timer og deretter sette den direkte inn i en 220 grader varm ovn og steke dem i 20 minutter. Men du kan også steke dem uten at de har vært i fryseren. Sett da ovnen på 210 grader og stek dem i 15 minutter.

Vi serverte med kald melon og bringebærsuppe (Hellstrøm)
2 meloner à 6-700g (f.eks honningmelon og/eller cantaloupe)
2 små kurver bringebær i sesongen à 250g
2 ss melis
Mynteblader

Del melonene i 2 og fjern kjernene. Form små melonkuler med et ”pariserjern”. Skrap ut resten av melonkjøttet og ha det i en blender. Kjør dette til en fin suppe. Tilsett melis om nødvendig. Sil suppen. Sett melonkuler og melonsuppe i en bolle i kjøleskap.
Anrett kald suppe i dype skåler. Ha på bringebær og myntheblader. Dryss over melis og server kald.

IMG_7583x [800x600]