Dette er en grunnoppskrift på vafler som fulgte med Wilfa vaffeljernet.
Fungerer godt ved å bytte ut med gluten- og melkefri erstatninger.
250 gram smeltet og avkjølt smør (melkefritt)
7 dl melk (soyamelk)
1 ts bakepulver
10 dl siktet mel (glutenfritt)
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts malt kardemomme
Bland alt til en jevn røre og la den svelle i en halv time.
Stek.
Kan varieres som
Havrevafler:
Bytt ut halvparten av melet med havremel eller lettkokte havregryn
Grove vafler:
Bytt ut halvparten av melet med grovt mel og/eller sammalt mel.
Sitrusvafler:
Ha oppi litt finrevet appelsin og/eller sitronskall. Vask appelsinen/sitronen før skallet rives. Bruk bare den gule/orange delen av skallet.
Gulrotvafler:
Ha oppi 1-2 revne gulrøtter.
Bananvafler:
Ha oppi 1-2 mosede bananer.
Sjokoladevafler:
Ha oppi 100-200g hakket sjokolade.
Meierivafler:
Bytt ut melken med rømme, fløte, surmelk og denslags.
Potetvafler:
Ha oppi 2-3 raspede poteter.
Ostevafler:
Lag vanlig vaffelrøre, men uten sukker. Ha oppi 100-200g revet ost.
fredag 20. februar 2009
Vafler
Etiketter:
glutenfri,
kaker,
kosemat,
melkefri,
uten gluten og melk
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar